Eurovizija - tai ne tik muzika

Eurovizija - tai ne tik muzika 2013-05-18 09:51

Šiais metais "Eurovizija" mus pasitinka su nauju šūkiu "We are one" ir nauju logotipu, kurio akcentas yra drugelis. Angliška frazė "We are one" reiškia bendrumą, solidarumą, toleranciją. Logotipe pavaizduotas įvairiaspalvis drugelis simbolizuoja tautų kultūrų, tradicijų išskirtinumą, unikalumą.

"Maži dalykai, kartais virsta dideliais. Drugelio suplasnojimas sparnais, kartais gali virsti uraganu. Toks virsmas įvardijamas, kaip drugelio efektas. Drugeliai turi vieną bendrą pavadinimą, tačiau jų yra tūkstančiai skirtingų formų ir spalvų. Tokia ir Eurovizija. Viena organizacija, vienijanti daug skirtingų tautų. Dirbdami kartu, mes galime pasiekti viską. We are one." - būtent taip logotipo idėją pristato renginio organizatoriai.

Ši mintis, emocija yra ypatingai aktuali šiuo metu, kai Europą vis dar kamuoja ekonominė krizė bei nesusikalbėjimas tarp valstybių vadovų ir piliečių, kai trūksta tarpusavio supratimo ir solidarumo. "Eurovizija" bent vienai savaitei sugeba suburti milijonus europiečių vienam bendram tikslui - vienai bendrai šventei, kurios metu galima pasidalinti džiugiomis nuotaikomis, pakilia atmosfera bei palaikyti vieni kitus.

Eurovizijos konkursą iš dalies būtų galima sulyginti su Olimpinėmis žaidynėmis, kuriose dalyviai siekia pergalės, siekia iškelti savo šalies vėliavą, siekia svajonės. Žinoma, Eurovizijoje varžosi muzikantai, ne sportininkai, o renginyje gali dalyvauti tik Europos šalys, tačiau šių renginių metu siunčiama emocinė "žinutė" žmonėms yra panaši. Tuo labiau, kad Eurovizijos konkursą stebi ne tik europiečiai, bet ir kitų pasaulio šalių gyventojai (pvz renginys tiesiogiai transliuojamas ir Australijoje). Galbūt kada nors Eurovision pavirs į Worldvision? O gal ir ne, bet kokiu atveju galim pasidžiaugti, kad šis kasmetinis renginys vyksta mūsų žemyne ir kaskart suteikia mums gerų emocijų.

Eurovizija.net

Komentarai (0)

Naujausios naujienos