Vaikų Eurovizijos konkursas 2013. Ar Lietuva dalyvaus?

Vaikų Eurovizijos konkursas 2013. Ar Lietuva dalyvaus? 2013-05-21 08:05

Po truputį rimstant didžiosios Eurovizijos 2013 aistroms, norime priminti, jog šiais metais vyks dar ir mažoji, Vaikų Eurovizija 2013. Konkursas antrą kartą per pastaruosius keturis metus vyks Ukrainoje. Tiesa, konkurse kol kas norą dalyvauti pareiškė vos 6 šalys (tarp jų žinoma ir "šeimininkai").

Lietuva, o tiksliau nacionalinis transliuotojas "LRT" kol kas dar nėra oficialiai išdėstęs savo pozicijos šiuo klausimu. Pernai "LRT" atsisakė dalyvauti dėl finansinių priežasčių, nes organizacinių išlaidų šis konkursas reikalauja nemažai, o tokio didelio populiarumo, susidomėjimo, kaip didžiosios Eurovizijos metu - akivaizdu, kad sulaukti nepavyksta.
Atsižvelgiant į pastarųjų metų tendencijas - mažėjantį dalyvių skaičių Vaikų Eurovizijoje, konkursas gali apskritai išnykti iš muzikos renginių "žemėlapio". Juolab, kad nemažai šalių išgyvena ekonominį nuosmukį, o kaip ir minėjome, dalyvavimas konkurse reikalauja nemažai lėšų.

Komentarai (1)

  • admin 2013-05-23 10:27

    Panašu, kad NE. Cituojame: "Dėl Lietuvos dalyvavimo lapkričio 30-ąją Kijeve vyksiančioje "Vaikų Eurovizijoje", anot Audriaus Giržado (Lietuvos delegacijos vadovas Eurovizijoje), dar nėra nuspręsta šimtu procentų. Tačiau labiausiai tikėtina, kad mūsų šalies atstovai šiame konkurse nepasirodys."

    Cituoti
Naujausios naujienos