Ketvirtosios Eurovizijos atrankos laidoje triumfavo Donny Montell, atranką paliko - Behind the Moon ir Alice Way

Ketvirtosios Eurovizijos atrankos laidoje triumfavo Donny Montell, atranką paliko  - Behind the Moon ir Alice Way 2016-01-31 13:34

Šeštadienį įvyko ketvirtoji nacionalinės Eurovizijos atrankos 2016 laida, kurioje dalyvavo dešimt atlikėjų. Šis vakaras – iškritimo vakaras, todėl du atlikėjai buvo priversti atsisveikinti su svajone atstovauti Lietuvai Eurovizijos dainų konkurse Stokholme. Kaip ir buvo galima tikėtis, vakaro lyderiais tapo Donny Montell, Rūta Ščiogolevaitė ir Erica Jennings, o atranką, deja, bet turėjo palikti Behind the Moon ir Alice Way.

Ketvirtąją Eurovizijos atrankos laidą kūriniu “Be Free”, pradėjo šių metų Eurovizijos atradimu vadinama Catrinah. Pasirodymo metu atlikėja išsivadavo iš butaforinio metalinio kostiumo ir atskleidė nuostabaus grožio suknelę. Komisija pasirodymą įvertino teigiamai ir pastebėjo atlikėjos tobulėjimą.

Antroji scenoje pasirodė atlikėja Erica Jennings su daina “Leading Me Home”. Atlikėja prieš atrankos laidą buvo apkaltinta, kad daina yra itin panaši į Rihannos kūrinį “Stay”, tačiau pati Erica griežtai tai paneigė. Žinoma Lietuvos atlikėja Jazzu viešai pareiškė, kad būtent ši daina šiemet turi atstovauti Lietuvai Eurovizijos dainų konkurse Stokholme. Po pasirodymo, Eurovizijos žinovas Darius Užkuraitis pastebėjo, kad nors pasirodymas buvo šiltas, tačiau pastebėjo, kad Erica šiandien atrodė tarsi per daug susikausčiusi.

Sekantys scenoje pasirodė rokeriai iš Kauno „Behind the Moon“ su kūriniu „Did It All“. Energingas ritmas, šį kartą labiau įtiko komisijos nariams, teigdami, jog daina itin išsiskiria kitų dainų tarpe.

Ketvirtasis vakaro pasirodymas atiteko atlikėjai Alice Way, kuri atliko kūrinį „Hero“. Debiutinis atlikėjos pasirodymas nebuvo itin sėkmingas, o pati atlikėja pripažino, kad koją pakišo jaudulys. Raudona ilga suknele pasipuošusi mergina ir šį kartą komisijos nesužavėjo, todėl jaunai dainininkei dar kartą teko išgirsti nemalonią kritiką.

Penktoji šeštadienio vakarą pasirodė viena iš favoričių vadinama Rūta Ščiogolevaitė su daina „United“. Užburiantis Rūtos balsas ir vaizdų mozaika LED ekranuose, sukūrė itin šiltą atmosferą, tačiau komisija trūkumų vis dar atrado – pastebėjo, kad dainininkės įvaizdis galėtų būti dar stipresnis, nors daina atlikta labai profesionaliai. Pati dainininkė po dainos atskleidė, jog šį kartą „kortas sumaišė“ nedidelis susirgimas.

Antrąją atrankos pusę pradėjo atlikėjas Valdas Lacko. Komisijos išpeiktas dainininkas, į kitą etapą pateko žiūrovų balsų dėka. Daina „Stay Tonight“ skambėjusi tiek anglų, tiek lietuvių kalba, šį kartą komisijos narių akyse pasirodė geriau, o atlikėjas buvo palygintas su atlikėju Kastyčiu Kerbedžiu.

Septintoji nacionalinės atrankos scenoje žiūrovams pasirodė Petunija. Elektroninės muzikos atstovė atliko kūrinį „Tomorrow“. Nors dar prieš mėnesį, ši dainininkė buvo mažai kam žinoma, tačiau pirmasis sėkmingas pasirodymas nacionaliniame atrankos etape, privertė muzikos gerbėjus atkreipti dėmesį į šią talentingą atlikėją. Išskirtinio balso savininkė drąsiai pasirodė ir šį kartą, o daina tarsi užliūliavo. Visgi, komisijos narė operos solistė Nomeda Kazlaus pastebėjo, kad daina skambėjo tarsi fone, pritrūko ryškumo.

Po Petunijos savo pasirodymui žengė jau kartą didžiojoje Eurovizijos scenoje stovėjęs Donny Montell, kuris atliko dainą „I‘ve Been Waiting For This Night“. Favoritų gretose esantis dainininkas, kūrinį atliko nepriekaištingai, o jį lydėjo ir stulbinantys vaizdo efektai ekranuose. Eurovizijos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys teigė, jog šį šeštadienį pasirodymas buvo tiesiog nepriekaištingas ir prikibti nėra prie ko.

Priešpaskutinė į sceną išėjo Eglė Jakštytė – daina „Leisk dar būti“. Praėjusį kartą atlikusi dainą lietuvių kalba, šį kartą dainininkė pasirinko anglų kalbą. Stipraus balso dainininkės kūrinys skambėjo klubinės muzikos ritme, o angliška dainos versija komisijai pasirodė daug geresnė ir patrauklesnė už anksčiau buvusią versiją.

Paskutinieji ketvirtojoje nacionalinės atrankos laidoje pasirodė Ištvan ir Ellada su daina „Please Don‘t Cry“. Praėjusį kartą, duetas skambiai pareiškė, jog ne tik, kad laimės nacionalinę atranką, bet ir atveš Euroviziją į Lietuvą. Scenoje žiūrovai išvydo ir akrobatų būrį, tačiau komisijos nuomonė išsiskyrė, teigdama, jog duetas vertas būti kitame etape, tačiau padirbėti dar reikia.

GALUTINĖ BALSAVIMO LENTELĖ:

Donny Montell – 12 b.
Rūta Ščiogolevaitė – 10 b.
Erica Jennings – 8 b.
Catrinah – 7 b.
Ištvan ir Ellada – 6 b.
Valdas Lacko – 5 b.
Eglė Jakštytė – 4 b.
Petunija – 3 b.
Behind the Moon – 2 b.
Alice Way – 1 b.

ŽIŪROVŲ BALSAVIMO LENTELĖ:

Rūta Ščiogolevaitė – 12 b.
Donny Montell – 10 b.
Erica Jennings – 8 b.
Catrinah – 7 b.
Valdas Lacko – 6 b.
Ištvan ir Ellada – 5 b.
Eglė Jakštytė – 4 b.
Petunija – 3 b.
Behind the Moon – 2 b.
Alice Way – 1 b.

KOMISIJOS BALSAVIMO LENTELĖ:

Donny Montell – 12 b.
Rūta Ščiogolevaitė – 10 b.
Erica Jennings – 8 b.
Catrinah – 7 b.
Ištvan ir Ellada – 7 b.
Eglė Jakštytė – 6 b.
Petunija – 6 b.
Valdas Lacko – 5 b.
Behind the Moon – 4 b.
Alice Way – 3 b.

Komentarai (1)

  • Onutė 2016-01-31 18:36

    Gražios Donny Montell, Catrinah, Eglės Jakštytės dainos. Iš šių trijų reiktų rinkti į Euroviziją 2016. Tai mano tik asmeninė nuomonė.

    Cituoti
Naujausios naujienos