Eurovizija 2013: Kokia interneto vartotojų nuomonė apie Andrių Pojavį?

Eurovizija 2013: Kokia interneto vartotojų nuomonė apie Andrių Pojavį? 2013-05-14 19:26

"Eurovizija 2013" konkurse Lietuvai atstovaujantis dainininkas Andrius Pojavis internete labiausiai giriamas už savo charizmatiškumą. Šį vakarą Švedijoje įvyksiančiame „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalyje skambėsiantis jo kūrinys "Something" sulaukia nemažai internautų pastabų – dažniausiai internete minimas dainos trūkumas yra neatitikimas šio dainų konkurso įprastiems stereotipams.

Tai parodė rinkos ir žiniasklaidos tyrimų kompanijos TNS LT atliktas Lietuvos interneto vartotojų komentarų tyrimas. Nemažai komentarų apie dainininką galite rasti ir mūsų "Eurovizija.Net" tinklaraštyje.

Vertinant interneto vartotojų atsiliepimus apie šalies atstovą konkurse, dažniausiai komentatoriai pastebi A. Pojavio charizmą. Ši savybe yra akcentuojama 29 procentų atsiliepimų, kuriuose rašoma apie dainininko privalumus. Kas penktame palankiame komentare Lietuvos atstovas Eurovizijoje vadinamas geru atlikėju. 17 procentų šalies medijoje sutinkamų atsiliepimų minimas dainininko nuoširdumas.

Beje, praėjusiais metais „Eurovizijoje“ dalyvavęs Donatas Montvydas analogiškame tyrime interneto vartotojų buvo girtas už puikų balsą (23 proc. komentarų). Į konkurso finalą patekęs ir jame 14 vietą užėmęs atlikėjas buvo vertintas už profesionalumą bei vadintas geriausiu atlikėju, koks galėjo būti deleguotas atstovauti Lietuvai (po 20 proc.).

„Šių ir praėjusių metų Lietuvos atstovų „Eurovizijos“ dainų vertinimai yra panašūs: A. Pojavio kūrinys „Something“ palankiai vertinamas 11 proc. komentarų, o nepalankiai – 14 proc. 75 proc. komentarų neatsispindi nei teigiamas, nei neigiamas dainos vertinimas. Palyginimui, pernykštę D. Montvydo dainą konkurse “Love is blind” tuomet palankiai sutiko 11 proc. interneto komentarų, o 15 proc. – nepalankiai“, – sakė TNS LT Komunikacijos analizės vadovas Linas Spėčius.

Tarp teigiamų atsiliepimų apie A. Pojavio dainą dažniausiai sutinkamas jos apibūdinimas yra „gera“ (46 proc.). Palyginimui, D. Montvydo daina prieš metus tuo pačiu žodžiu įvertinta 63 proc. visų teigiamų komentarų. Apibūdinimas „nuostabi“ šiemet yra sutinkamas 14 proc. komentarų, o „graži“ – 11 proc.

Pagrindiniu Lietuvos atstovo dainos trūkumu internautai laiko jos neatitikimą įprastiems konkurso standartams. Tarp skeptikų dažniausiai pasitaikantis dainos minusas yra jos „neformatas“ – tai, kaip trūkumas yra įvardijama 17 proc. atsiliepimų. Tokie apibūdinimai kaip “negraži” ir “nuobodi” yra sutinkami po 14 proc. komentarų, kuriuose aptariami dainos trūkumai.

Tyrimas atliktas naudojant TNS LT ir „NewsPoint“ socialinės medijos monitoringo sistemą. 2012 m. gruodžio 13-27 d. ir 2013 m. balandžio 1 – gegužės 11 d. analizuoti Lietuvos internautų pasisakymai interneto tinklapiuose, forumuose, socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“.

Komentarai (0)

Naujausios naujienos