Didžiausi Eurovizijos "galvos skausmai"

Didžiausi Eurovizijos 2013-05-22 09:20

Kiekvienais metais Eurovizijos konkursas sulaukia didesnės ar mažesnės kritikos. Šie metai ne išimtis. Vieni nepatenkinti tuom, kokias vietas užėmė tam tikros šalys, kiti kritikuoja dėl to, nes apskritai nemėgsta šio konkurso, tačiau realiausios bėdos, su kuriomis susidūrė "Eurovizija 2013" yra susijusius su techninėmis kliūtimis balsavimo metu.

Gauta nemažai duomenų, jog tam tikrose Europos šalyse dėl itin didelio tinklų apkrovimo buvo sutrikęs skambučių, sms priėmimas balsavimo metu. Dėl šios priežasties tikėtina, kad bent jau iš dalies galutiniai finalo rezultatai galėjo skirtis nuo dabartinių (jei balsavimas visose šalyse būtų vykęs sklandžiai). Panašu, kad kai kurios šalys nebuvo tinkamai pasirengusios techniniu atžvilgiu ir atsakomybę turėtų prisiimti tie transliuotojai, kurie buvo atsakingi tose konkrečiose šalyse. Žinoma, ir pačios Eurovizijos vadai turėtų skirti didesnį dėmesį nacionalinių transliuotojų kontrolei ir įsitikinti, kad visos šalys, kurios balsuoja konkurse, būtų tinkamai pasirengusios priimti balsus ir pateikti tikslius rezultatus.

Taip pat šiais metais į viešumą išlindo dar daugiau duomenų, jog kai kurios šalys stengiasi neleistinais būdais įtakoti balsavimo rezultatus. T.y., samdomi žmonės kitose šalyse, kad siuntinėtų sms žinutes balsavimo metu. Šiam reikalui pasirenkamos mažesnės šalys, kur mažiau gyventojų ir automatiškai mažiau balsuotojų, todėl daugiau galimybių tokiais būdais įtakoti galutinius rezultatus norima linkme. Su šia problema kovoti apskritai yra sudėtinga, nebent būtų pakeista balsavimo sistema, kad iš vieno numerio būtų galima balsuoti tik vieną kartą (dabar galima 20 kartų), bet ko gero organizatoriai nėra interesuoti prarasti papildomų pajamų..
Visgi, tikėtina, kad po tokios kritikos Eurovizijos konkurso organizacinis komitetas padarys išvadas ir priims reikiamus sprendimus, kad "Eurovizija 2014" būtų skaidresnė, išvengtų skandalų ir sulauktų mažiau negatyvių atsiliepimų.

Komentarai (0)

Naujausios naujienos