Norvegijos tris kart Eurovizijos atstovas Jahn Teigen pasitraukė iš gyvenimo

Norvegijos tris kart Eurovizijos atstovas Jahn Teigen pasitraukė iš gyvenimo 2020-02-26 11:13

Norvegų dainininkas ir legenda Jahn Teigen mirė Ystad ligoninėje, Švedijoje, būdamas 70 metų. Jahn ne mažiau nei 16 kartų dalyvavo "Melodi Grand Prix" Norvegijos Eurovizijos atrankose, kaip skelbia transliuotojas NRK. Eurovizijos scenoje atlikėjas pasirodė 1978, 1982 ir 1983 metais.

Jahn 1978 metais Paryžiui vykusioje Eurovizijoje liko paskutinis surinkdamas pirmuosius istorijoje 0 taškų Eurovizijoje, kadangi prieš būtent tų metų Euroviziją buvo padaryti balsavimo pakitimai. Liūdnas Eurovizijos rezultatas nepamaišė tapti garsenybe Norvegijoje, ir visoje Skandinavijoje.

Dalyvauti kartą atlikėjui neužteko, todėl nusprendė bandyti laimę dar ir 1982 metais. Tuomet atliko dainą "Adieu" kartu su Anita Skorgan. Duetas surinko 40 taškų ir užėmė 12 vietą finalinėje lentelėje.

Po metų jis vėl dalyvavo, bet jau kaip solo atlikėjas, 1983 metų Eurovizijos dainų konkurse Miunchene. Ten pasiekė savo geriausią rezultatą iš visų trijų bandymo: Jahn pateko į geriausių dešimtuką su daina "Do Re Mi" surinkdamas 53 taškus.

Jahn Teigen

Komentarai (0)

Naujausios naujienos